Bengang Dgn Perokok

Hai semua... Nak share cerita sikit. I tengah bengang dgn pakcik i sendiri. Ada ke patut dia pergi sua jari tangan dia dekat mulut anak i. Tangan dia yg baru lepas merokok, eh dia senang hati pergi sua jari, then sempat anak i jilat tangan dia. Dua kali pulak tu dia buat macam tu. Ya Allah, panasnya lahai dalam hati ni. I tahan je dlm hati. Tak tergamak nak tegur orang tua macam tu. Anak bini dia tengok saja. Tolong lah tegur. Pakcik i tu sejenis tak boleh di tegur. Yang sejenis dia je betul. Garang pon ye. Api dalam hati ni tak terpadam lagi bila teringat dia buat macam tu. Kenapa i tak sekuat tu utk tegur perbuatan dia tu. Ni yg i paling malas dan tak suka pergi rumah family yg kaki rokok, tak fikir org lain, terutama budak kecik. Anak i baru 4 bulan. Tolong lah alert sikit. Nak merokok, tolonglah pergi jauh dr budak budak.

1 Balas

Kena ckp juga kat pakcik awak tu, nnt dia buat lg mcm tu, tngn kotor kot, nnti baby pula sakit perut, klau blh elakkan la bawa baby tmpt2 org yg merokok, sbb kalu kita ckp dorg bkn dgr pun, jd better elakkan pg sna lgi selamat