gdm on insulin

hai semua, hari ni bsp 4x kat kk ... bacaan pagi kol 8 (4.8), kol 10 (4.6), kol 2 (4.6) tup2 tadi pukul 8 malam (6.9) terus pen merah dan terus la saya murung .... saya last makan pukul 4 petang tadi, sepatutnya kol 6 kan tapi sebab saya penat sangat nak tido je rasa tu yg baring je ...last2 terus ler puasa sampai la jam 8 malam tadi ... sebelum ni tak pernah saya sangkut bsp malam ... biasa pagi kol 8 je sekarang saya dah pun insulin malam 8 unit ... sebelum2 ni 4 unit naik 6 last ari tu naikkan kepada 8 ... risau sangat kena tambah unit lagi ada sape2 ada pengalaman yg sama ke? soalan saya : 1) betul ke org yg dah cucuk insulin ni akan kekal ada kencing manis lepas bersalin? 2) adakah normal sepanjang pregnancy ni unit insulin akan bertambah? 3) ada tak apa2 supplement yg ibu2 ambil untuk kawal gula waktu mengandung ni? saya risau sangat kencing manis ni kekal 😥saya 23w 🥲 semoga yg sudi berkongsi pengalaman ni dipermudahkan segala urusan 💕#ingintahu #firstbaby #1stimemom #pleasehelp #seriusnanya #GDM_on_INSULIN

gdm on insulin
2 Balas

kena alert tu sis, ptut bacaan last tu x diterima sbb sis skip mkn smpai 4jam, ptut leps mkn 2jam tu trus cek kan.. kdg bila kita lapar sgt pun boleh naik tggi mcm tu.. biasanya gdm ni time mngandung jek, tpi x mustahil boleh trus smpai leps brsalin doc kata, sis kena jaga makan ye, harap hilang la lepas brsalin..😘

Nnt ibu try amal kn minum air limau kasturi suam tanpa gula sehari 3kli pgi ptg dan sblm tdr..