Pening dah nk pilih susu yg mana ?

Hai semua , boleh tk bagi suggestion susu formula apa yg ok utk bbg umur 2bln ? mula dh try lactogen tp bby naik ruam yg teruk dkt muka tukar pd dumex mamex ruam tp kembung pulak . Baca byk artikel kalau kalau bby kembung tiap kali lepas minum susu kena bg susu formula yg bebas laktosa tp bila dh tukar pd susu similac LF bby susah buang air besar pulak . Please bg sebarang cadangan ?

4 Balas

Cube bagi anmam ...beli saiz kecik dulu.dulu sye anak first ..mcm2 susu cube..anmum die ok

12mo ago

Hi nak tanya, mcm mana kita nk tahu kalau anak kita xsesuai dengan susu fm, anak saya 2 bulan umur die. Ade x kdg2 smnggu bru nmpk die xok ngn susu fm tu, atau lepas mnum trus die xok? Saya nk tukat susu fm tp xtau nk tkr apa, anak kerap kembung, pstu najis cair mcm cirit tu, kentut pn kdg kua najis skit, so far saya dh cbe s26, similac tc, similac lactose free, now trbaru dumex mamex, tp najis anak msh xbpe ok, saya mix fm ngn bf

Anmum okay. My baby serasi masa awal2 dulu I tak cukup breast milk utk feed dia.

5y ago

sy tk bf pn sbb bby tk kenyg kesian bby..

Sy minum fresh milk jee..susu mengandng mmg xleh minum muntahh .

Anmum ok sis