penjagaan kandungan di awal kehamilan ( 1st trimester)

hai semua, boleh bagi pandangan atau cadangan tak bagaimana penjagaan kandungan di awal kehamilan , boleh share ? sebab ni pengalaman pertama saya ,. boleh share tips atau pandangan , dari segi penjagaan makanan atau pergerakan (aktiviti harian) ??

1 Balas

Boleh kurangkan aktiviti lasak dan kurang kan berjalan . Kurangkan berjalan keluar takut masa dalam kenderaan awak banyak terhentak , boleh menyebabkan keguguran juga . Boleh makan folic acid untuk elak anak cacat . Banyakkan makan makanan sunnah , kurma , delima . Elakkan makanan yang dilarang , elakkan soya , takut lahir nanti kulit baby sensitif .

5y ago

thx dear