Hidung baby kerap tersumbatt

Hai semua , baby saya dah dua bulan . Hidung baby saya kerap tersumbat . Dah tersumbat akan cuci hidung guna alat untuk sedut hingus baby . Kenapa sering terjadi ya ?

1 Balas

1) Anak awak minum susu apa? Kalau minum FM kemungkinan susu tersebut tak sesuai untuk anak. 2) Ada smoker tak dalam rumah atau berdekatan dengan baby. Kalau ada tolong jauhkan baby daripada asap rokok. Perokok yang nak pegang baby perlu cuci tangan atau mandi dan tukar ke baju yang baru. 3) Anak sering dicium atau di pegang orang ramai? Kalau ya elakkan. 4) Persekitaran baby perlu bersih daripada habuk. Cuba awak semak dulu kemungkinan punca di atas.