#Firstbaby

Hai semua ! anyone yang sekarang pregnant 9 bulan (39 minggu 4 hari) , ada yang maseh belum bersalin tak ? Saya due 20/1 ni , tapi maseh lgi belum ada tanda tanda nak bersalin . Ada apa apa cadangan tak yang blh saya buat untuk cepat bersalin sebelum due ? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

13 Balas

Thank you semua ❤ !! Tak terbalas satu satu komen hampa semua . 3 Hari lagi due kami , kami kerja hari hari , hari hari berjalan sampai sakit bawah perut dah . Malam ni rasa sakit dekat pundi kencing pulak . Hm 😢 Entahla macam mana nak buat . Saya akan cuba cara awak semua . Inshallah ❤ Btw , bagi ibu ibu yang menanti hari untuk melahirkan zuriat , semoga dipermudahkan segala urusan kalian semua , aaameeen 🤲🏻❤

anak prtama sya,cukup 39week 2hari trus keluar,tnda brsalin xde. cuma hnya ble msuk LR shaja trus rse kontraksi tu. brbual dgn ank dlm prut,ckpla dik kua cpt2 ye mk dan ayh nk jmpe awk atau yg lain2. sya pjuk ank sya mcm tu la selang bpe hri brsalin.

sy due 24.1 pon masih blom ad tanda² nk bsalin...sy pon nk tau untuk cepatkan bsalin ..setiap hari sy buat senaman tp mSih xd tanda² lg..ni ank no.2 ank first lahir 35weeks..

sama la kite blom ad tanda bslin lg. due 22/1 ni. g hsptl tu ari bru 2cm smpai skrg xad tanda2 nk bslin lg 😔 mcm2 senaman sy da buat. sronok lg agk nye die dlm perot 🙂

3y ago

sama kita sis..22hb ni..huhu. dah try buat senaman sama jugak. nak bersama suami xboleh dah..suami jauh, pjj. huhu

Biasanya banyakkan berjalan, naik turun tangga, jalan itik, squat. Kalau larat bersama dgn suami, boleh try

Walk, squat, rapsberry tea, dan sperma juga mampu melembutkan rahim. Semoga dipermudahkan

sy due 22/1 ni.. sama jugak xda tanda2 bersalin lagi😭 nak bawa perut xlarat dah

bykkan berjaln..bersama dgn suami..buat squat..naik turun tangga

Saya ank sulung 39w5d baru la nk keluar.. tu pun kena induce hahahaha

3y ago

takutlh sebb first baby..

saya pun due 24/1 nie.. tpi xdek tanda² nk bersalin lgi..