Kencing manis semasa hamil

Hai, selamat malam . Boleh tanya macam mana cara pemakanan kalau kena kencing manis semasa hamil ? Saya sangkut sbab tinggi bacaan kencing manis 6.1 😅 #ingintahu

1 Balas

Hai ibu. Selamat pagi. Klu sy thun lps GDM ondiet. Nasi putih mmg sy x mkn. Tukar knp nasi perang. Sbb kndgn gula pd nasi, tinggi. Tp klu beras perang, InshaAllah ok. Minuman manis sy elak. Klu nak pun jrg2 minum. Tanpa gula. Amalkan suku suku separuh. Bykkn sayuran ye ibu. Moga diberikan kesihatan sllu. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

3y ago

thanks for info ❤👍🏽