Batuk

Hai, selamat ke kalau mengandung makan gula2 woods, strepsil?

7 Balas

Masa saya demam,btuk time prggy 2 bulan mmng risau sngt² nak mkan ubt..tp bila checkup ada tnya doktor..klau mkan strpsl, woods, ubt dmam, ubt btuk dll ada bg effct tk dkt baby, doktor kata xde effct selamat utk makan..tp klau kndngn msih bru..bttr jmpa doktor utk dptkn ubt yg disyorkan..

Sy guna fisherman lemon..tu best..boleh mkn..selamat..even hanis zalikha pon mkn brand fisherman berpek2 utk elak muntah.. InsyaAllah it's safe..tp tak la kerap tp kalau nak ilangkan batuk, lemon dgn madu pon boleh sgt, baby pon dpat khasiat

Sy dari awal pregnant Alhamdulillah sihat tak batuk,demam semua. Ni tengah tunggu masa nak bersalin pulak batuk, selsema. Banyakkan minum air masak,minum air kelapa je sy amalkan. Takut nak cuba lain 😅

sy batuk time mlm je dh 3 hari.. mkn strepsils sebijik je pastu minum air .. hilg terus batuk.. tp minum air agak2 la kalau byk sgt haa berkampung dlm toilet nt haha

Lebih baik jgn la sis. Lect sy pernah cerita yg kawan dia kguguran sbb makan strpsil tu. Gula2 brubat kan.

Ada org cakap tak boleh . Baik awk pegi klinik je . Atau pun homemade . Madu gn lemon suam2..jgn terlalu masam

Boleh nak mkn strepsils tapi berpada lah dan banyakkan minum air..