Czer kali kedua

Hai , saya pernah bersalin czer pada may 2019 , lepas tu may 2023 saya bersalin czer sekali lagi . Saya kan tiap kali tidur bila nak bangun tempat czer tu rasa sakit sangatt . Rasa mcm ada benda cucuk lepas tu jadi kebas . Tapi sakit tu akan hilang . Normal atau tak , sapa ada pengalaman ?

6 Balas

Hye mommy… Saya dah 2x czer… Anak no 2 dah 4 tahun… Yaaa saya pon ada rasa sakit pedih macam ada rasa cucuk2 halus gitu… Kebas tu yaa… saya pon ada rasa… kebas tu lama sampai anak dah setahun 2 still rasa kebas area czer tuuu… Kadang bila rasa gatal area tu memang taktahu gatal kat mana sebab bila garu tak rasa apa2… Sekarang anak dah 4 tahun dah tak rasa semua tuu… Cumanya bila rasa tegang area czer akan rasa pedih jugak sikit terutama bila time mengurut. Saya anak masuk 2 tahun baru mengurut area perut… tapi still berjaga2 tak urut kuat2. Macam saya dulu setahun pertama lepas czer saya jaga makan jaa… Air sejuk makanan sejuk2 memang tak makan… Macam sis anak no2 masih baby kena jaga badan duduk bangun baring semua tu kena jaga… Insya Allah jangan fikir sangat jangan stress semua tu mungkin proses untuk luka pulih… Okay sis take care

Sakit macam mencucuk belah dalam ke? Kalau ya, saya pun sama awal2 kerap juga rasa. Tapi sekarang dah 10 bulan Alhamdulillah dah ok. Tapi kadang kalau anak tertendang area czer tu, atau terlalu banyak gerak, pun akan rasa sakit juga. Saya biasa sakit area belah kanan. Kalau kebas, atas tempat czer saya belah kanan tu sampai sekarang rasa kebas lagi 😅 dah bagitau dr, dr dah check semua dr kata ok je 😊

sy pertama kali czer . bersalin mac . masih ada sakit jgk kdg2 dtg . tp jrng la. sbln 2x cmtu kot. mcm pedih tp kejap je dlm 1 minit . rasa menyucuk. igtkn smua org mcm tu . sbb ada tnya kwn brsalin dh 9 bulan pun masih ada rasa sakit dtg kdg2

Sy pun 2x czer skrg dalam pantang..kdg rasa mcm ngilu terhiris.. jd takut pulak..czer kali kedua ni mmg sakit sgt ya dri yg pertama?

9mo ago

Okay2..sy takut tak normal je🥲.. mmg rasa sgt beza dgn yg pertama

maaf sye xde pngalaman.. tp bab yg sakit perut tu, mungkin sis bley mngiring dlu bru bgn.. Jgn bgn trus dr baring tu..

xde pengalaman