Masih alahan walaupon sudah 17 w

Hai saya nk tnya ada tak kat sini momies walaupon dh 17 w tapi still ada alahan mcm saya masa awal preggy alahan tu xberapa nk kuat tapi bila masuk 16 w alahan tu makin teruk...buleh dikatakan hari² muntah and angin dalam badan makin byk bila saya makan angin auto naik...badan akan jadi lesu bila angin byk dlm badan..bila sendawa dia akan sendawa lagi and rasa still x selesa hari2 saya mcm tu...adakah alahan saya ni normal?and ada tak alternatif lain bagi menghilang angin dalam badan selain berjumpa dengn doct?

2 Balas

Awak sy pun sama ni..skrg nk masuk 16weeks. Still angin bloated sendawa penat tau..sbb mengah jadinya..makan sikit pun dah kembung sbb angin..tak makan pun lapar angin masuk..hahaha serba salah je setiap masa..memang tak selesa langsung tapi pujuk hati sekejap je semua ni sbb mengandung je mcm ni..tp kadang tu kalah jugak nangis 😂 sy dari 8weeks hadapi alahan ni 😅 semoga kita sama2 kuat..oh ye sy pun tertanya2 apa solution ye utk alahan ni? Sbb jumpa doc dapat ubat angin je.. 🤭

2y ago

aah jumpa doct pon bagi ubat angin je..itu lah tu saya pon x kuat...asyik baring je..kalau baring rasa ok sikit kalau bangun dia mula lah...yeah apa pon kita kena jugak

sy 15week da hilang alahan