kencing manis

Hai, saya nk tanya.. Tak de effect ke mkn ubat kencing manis masa mengandung ni.. Yg ni ank ke 6 sebelum ni tak pernah ada kncing mnis..

1 Balas

Apa2 jenis ubat yg doc bagi semasa mengandung memang selamat utk kehamilan. Jgn risau sis. Ibu mengandung ni special patient tau. Tak ada nya doc bagi ubat sembarangan. Saya dulu gatal2 di kaki pun doc bagi krim yg sesuai utk ibu mengandung je. Bukan krim yg biasa saya guna sebelum mengandung. Makan ja ubat tu,utk kebaikan sis dan baby juga.