Ank btok and selesema

Hai ,saya nak taya tahu tak ,ubt yg oky utuk baby 7bulan ,utuk batok berkahak and selesama,sya takut nak bagi ubat klinik bayak2dkt dia ,sbb dia kcik lagi kan ,..

1 Balas

Siapa suruh bagi banyak? Bagi dos yg telah ditetapkan oleh klinik. Sekarang, KKM tak prescribed ubat batuk pada anak bawah 2 tahun sbb tak nak risiko kesan sampingan sbb organ dan otot bayi belum matang. Mudahan anak cepat sembuh dgn baik tanpa mudarat