Saya keliru

Hai, saya nak tanya. Pernah ke ada mommies yang kena covid masa preggy? Semalam pergi klinik dia just suruh stay at home tak perlu pergi ke hospital. Kalau baby tak gerak baru pergi hospital. Tapi so far baby aktif seperti biasa. Cuma maknya yang lembik sikit tapi still boleh makan minum . Btw saya 27 5days preggy. Boleh beri penjelasan? Terima kasih

4 Balas

Saya pon baru habis kuarantin sis last week , positive covid 27 weeks . Skrg kalau preggy mom covid tapi simptom tak teruk diaorg akan suruh kuarantin di rumah & pantau keadaan diri juga kandungan plus update dalam my sejahtera tentang keadaan diri selama 5 hari . Cuma kalau sis pg kk diaorg akan bekalkan sis ubat biasa if sis demam paracetamol , batuk atau selsema kk akan bagi salah satu je ubat yg mana satu simptom sis teruk . Apa2 pon saya doakan sis cepat sembuh & dipermudahkan segala urusan . Amin in shaa Allah 🫰🏻

4mo ago

Terima kasih 💖

sy pun last month ada warded 1 mlm sbb covid .. pegi hospital sbb deman nyeri otot plus nadi sampai 122... bila otw warded detect plak covid ..cun² mlm sblmnya ada kes meninggal covid... trus sy dmasukkn dlm stor sementara pindah ke ward... alhamdulillah..xda apa² jga.. dgr cjp doc ya.. ikut ja arahan..

5mo ago

Sama la simptom rasa nyeri otot. Nak buh patch atau urut ngan mnyk hangat x leh. bnyk2 sabar je la 😅

sy br lps keluar dr hospital sbb kne convid . p hospital sbb sakit lain tp sbb demm & positif convid kne tahan 3 hari dkt hospital . sama dgn sy br 27 mggu . klu dorng dh suruh sis kuaranti dkt rumah , sis ddk rumah je berehat .

Ikot nsiht doc clinic tu sis..kuarantin sndri kt umh smpai rse sihat..slagi bby aktif insyaallah semua ok..