krim jangkitan kulat.

Hai, saya nak tanya. Klau time pregnant ni boleh ke kalau guna apa pun sebarang krim di bdan? Saya baru2 ni ada kena jangkitan kulat pada kulit, so doktor pakar ada bg krim, diorang tak boleh bg ubat mkn sbb tak boleh mkn kan. So skrg ni sya cuma gunakan krim tu. Kadang nk guna risau jadi apa² pada baby. Skrg pun dah 3bulan pregnant.

5 Balas

Tengok jenis krim. Kalau krim steroid better elakkan walaupun doctor yang prescribe. Ada pilihan krim kulat yang lebih selamat tanpa steroid. Atau boleh guna cara natural. Sapu bahagian kulat dengan cuka epal. Kemudian sapu vco

4y ago

X abez2 vco tu...mcm bgus sgt..over claim

Seeloknya elakkan. Sebab kandungan krim tu sendiri ada poison dia tersendiri. Kalau nk jugak refer doktor

Da doktor pakar yg bagi... Klau Ada apa2 nanti Saman je doktor Tu ..😆

sya pon kena jngkitan kulat.. doc siap bg ubat mkn

Kalau doktor yang bagi terjamin selamat la tu. L