Haid tak teratur

Hai saya nak share pengalaman, utk pregnancy sebelum ini haid saya teratur cukup 28hari kitaran. Tapi lepas pakai depo saya perasan sejak bln 7/2021 haid saya lambat sekitar 1-3 hari tak menentu. Jadi last period saya 10/12 saya ikut date tu sudah 10minggu. Tapi tadi saya scan hanya nampak kantong dan doktor kata mungkin baru 6minggu dan mintak datang semula. Adakah ia normal jika haid tak stabil? Risau sbb last pregnancy saya punya due date dan minggu pregnant sama dgn yg saya catat di apps dan ketika buat scan. Mmg 10minggu. Minta pandangan. #ingintahu risau. Terima kasih

1 Balas

Macam awk kata, period jadi tak teratur kan. So waktu subur pun tak menentu.

2y ago

Yup selalunya macam tu laa 😁 anak 1st sy dulu sebulan sy tak datang period, bila check je negative. Tahu2 je positif. Patutnya dah banyak weeks la kan, tapi bila scan baru 4w macam tu.