Selepas remove implanon

Hai, saya nak mintak perkongsian dari ibu-ibu yang berpengalaman dengan implanon.. ada tak yang dah remove implanon period jadi sangat-sangat tak teratur.. maksudnya period jadi berpanjangan atau sebagainya.. Macam saya period saya jadi tak betul.. berpanjangan tapi tidak terlalu banyak.. dalam sebulan tu kering dalam beberapa hari sahaja.. selepas tu period semula.. saya risau. Patut ke saya jumpa doktor..

1 Balas

bukan implanon je macam tu, lepas stop pil perancang pun sy mcm tu dlm 3 bulan. Memang sy pantau dulu dlm 3 bulan sblm nak jumpa doktor. Bulan 8 , lewat haid 6 hari, buat upt -ve, period dtg dlm tempoh kebiasaan. Bulan 9 haid back on track. Saya anggap proses nak aturkan balik hormon ke kebiasaan gitu.

7mo ago

ya, bagi sy normal sbb perubahan hormon