hamil 7 minggu minum air tembikai sejuk

Hai ,saya mengandung 7 minggu alahan saya ialah tidak dapat minum air suam,mahupun air yg lain ..saya cuma dapat minum air tembikai sejuk buat masa sekarang utk mengatasi morning sickness saya..adakah ada kesan atau adakah bahaya kpd bayi dlm kandungan?

6 Balas

Minum berpada2 ye, takut sangkut gdm. Tembikai ni mmg rasa sejuk tapi sebenarnya buat panas dalam 😁

2y ago

🥰

Air tembikai tu ada tambah gula ke? Jangan tambah gula sbb tembikai sendiri dah tinggi gula

2y ago

Oh, nanti cek gula dlm darah pula

minum cukup2 je utk atasi morning sickness tu. tembikai byk jgk gula

kalau tak silap air tembikai tak boleh di awal kandungan

hi mommy. takda masalah dan teruskan je 😃

minum jgn byk