Inverted nipple

Hai . saya first time mommy. nak tanya kat sini ada tak mommy yang inverted nipple. boleh bagi tips tak nk bagi direct feeding kt baby . saya sedih sangat smpai skrg tak tahu lah baby reject kalau saya drect feedng. skrg baby mnum susu frmula dgn susu bdan yang saya pam. then kalau bagi direct nipple saya mesti crack plus ada darah . sakit nya lah. now saya pakai nipple shield baru nipple nya cam da trkluar skit. but still sakit jgak kalau pkai nipple shield 😭😭😭

1 Balas

awak beli nipple puller. sebelum bf baby, pakai nipple puller dulu untuk keluarkan nipple. kalau pakai nipple shield tu awak rasa sakit, mungkin size tu tak sesuai dengan nipple awak. kalau nipple crack, sapu dengan susu badan, atau sapu dengan nipple cream/nipple butter yang ada lanolin. sebelum bf baby pun boleh je sapu nipple cream dulu.