Ada tips BF with inverted nipple?

Hi mums! Sy baru 11W tpi sy ada kerisauan sbb sy ada inverted nipple/nipple rata. Sy mmg plan nak BF baby sy selama yg mgkin (until 2 yrs). Nurse ada ajar juga tarik-tarik nipple tapi itu lah, sekejap ja timbul lps tu rata balik 😂😂 Ada tak ibu-ibu sini yang ada inverted nipple mcm sy? Boleh ajar tak cara timbulkan nipple supaya nanti baby lahir senang bf☺️? Sya ada dgr juga ttg nipple shield tpi bukan kah boleh buat baby nipple confuse? #firsttimemom #bantusharing

2 Balas

follow lactation counselor/Pier counselor. belajar ilmu penyusuan susu ibu. dorang share mcm2 ilmu penyusuan susu ibu free je dekat sosial media yg awak boleh dpt. 1) puan ika nabella 2) puan nadmasrom 3) puan noorfazila 4) puan azura 5) puan musliha dan ramai lagi tau. rugi kalau awak xnak gali ilmu tu☺️ kalau nipple rata/tenggelam awak boleh guna nippler puller atau shringe. boleh juga guna teknik sandwich semasa menyusukan baby awak nnt. 11w jauh lagi perjalanan awak. sempat utk awak belajar ilmu penyusuan susu ibu🥰

1y ago

most wc awak. boleh juga cuba dm dorang utk tnya tentang masalah awak. harap dpt membantu awak okay☺️

xpe truskn je tarik gne nipple puller tu.. nant nipple xde la tgelam sgt..naik la jgak sikit.. sye ade bce, nant 10 min sblum susu kn bby, gne nipple puller nak bg nipple tu naik &snangkn bby mnyusu..