Susu dutch baby

Hai saya epmom tapi kebelakangan ni saya dah start tambah susu dutch baby sebab kadang-kadang tak sempat catch up untuk pump, baby dah nak susu lagi. Tapi baby ada perangai dia reject terus susu formula so jalan penyelesaian saya mix breastmilk 2oz + susu formula dutch baby 2oz. Alhamdulillah baby boleh terima, najis pun okay tak ada perubahan dari time full breastmilk. Soalan saya ada beza tak susu dutch baby dengan susu formula lain yang lagi mahal tu? Cth macam similac, enfalac, s26, lactogen, etc. Saya & husband decide untuk bagi dutch baby sebab susu tu senang dapat. Susu lain yang mahal tu tak semua tempat available. Antara susu lain yang saya pernah try enfalac, dugro, lactogen. Antara semua susu tu enfalac je yang baby muntah. Susu lain okay. So saya rasa tak ada masalah kalau nak kena tukar jenis susu. Ada beza tak kualiti susu dutch baby yg murah tu dengan susu lain yang mahal? Perlu tukar tak? Minta share ye kalau ada mummies yang ada pengetahuan bab ni. Tq in advance!

1 Balas

Kalau susu awak boleh terima Dutch baby dan serasi, dan mcm awak ckp susu nie lagi senang dpt di mana2, dan convenient for husband dan wife, rasanye okay je kot. Definitely susu murah dan susu mahal ada beza. Sbb tu harga die beza2 sbb ada tambahan khasiat lain dlm susu mahal tu. Tp x de masalah pun kalau nk bg susu murah nie. Kalau awak nk try susu mahal pun boleh je. Beli pek kecil dan tgk baby serasi ke x.