Susu formula yang sesuai

Hi anak saya nak masuk 5 bulan dan full breastfeeding. Masalahnya wife saya kerja dan selalu bila pump susu tak cukup. Baby kuat minum. Dah try susu formula s26,enfalac,dutch baby,frisolac tapi semua dia tanak langsung. Ada cadangan susu formula yg seakan2 rasa mcm susu ibu tak?

1 Balas

bby sya 4 bulan lebih.sebelum ni pun full bf.lately susu sya dah kurang bby tak puas minum.sya dah try dutchbaby dupro s26 semua dia tak nak.last2 sya try bagi NAN alhamdulillah dia minum smp skrg.ada yg ckp susu NAN ni seakan susu ibu tak tahu lah betul ke tidak😄.kena kerap bagi susu formula sbb biasa bby yg full bf ni dia dah kesedapan dgn susu ibunya tu yg kadang dia tak nak dgn susu formula.sebelum ni sya pernah tak bagi 2,3 hari just bagi time susu badan drop je terus dia tak nak susu formula.