Tekak berangin

Hai , saya dh mengandung 20 minggu. Dah ada selera makan and kurang muntah. Tapi skrg bila petang je sampai malam mesti tekak berangin (mcm acid naik smpai ke tekak) and asyik nk sendawa keluar angin. Makan banyak je tktahu salah dekat mana 😭

1 Balas

jgn mkn makanan pedas..atau ada cili banyak..nnti akan alami mcmtu .elakkn kalau boleh .sbb nnti lepas bersalin blh effect jd gerd ..sbb ms kita hamil kita akan kerap kena pedih hulu hati dan gastrik kerap mkn jgn skip atau lengah2 mkn smpai msuk angin perut....mkn dlm portion sikit tp kerap ..ttg sendawa pula ia normal... ms pregnant mmg kita akan alami sendawa dan kerap kentut...mg dpmudahkan segalanya..aamiin