Turun darah

Hai. Saya dah 36 minggu 3 hari. Dah buka jalan 1cm. Dah duduk wad. Doktor suruh saya balik esok kalau jalan masih sama. Saya minta induce, doktor tak bagi. Katanya sebab tak cukup bulan lagi. Suruh dtg semula 38 minggu.Masalahnya sakit makin kerap. Darah fresh pun dah banyak keluar. Tak apa ke balik?.

Turun darah
5 Balas

Betul sis. 36minggu tak cukup matang lagi baby utk induce. Baby awak akan lahir premature. Kalau premature, risiko kat baby awak. Esok awak datang balik hospital yg sama cakap darah makin banyak. Semoga dipermudahkan sis.

awak mcmnya ? sama mcm saya keluar tanda tapi baru bukak 1cm.Tapi tak rasa sakit. Saya pun doktor suruh balik. Ini dah seminggu dekat rumah tapi lendir coklat setiap kali kencing keluar je

alamak saya takda experience. tapi kalau darah fresh dah banyak macam tak normal ja nak biar saja. sakit pun makin kerap. boleh try cari hosp lain tak? macam pelik ja doc tu

11mo ago

sis macam mana sekarang? ok ka. betul kata doc 36 minggu premature tapi patut dia kena tgk keadaan yang keluar darah. monitor if apa2 and buat persediaan if kata terberanak juga awai.

Biasa kalau situasi mcm ni doktor cucuk dexa sbb baby belum matang lagi tp dah ada tanda

sda beranak ka sis?