Spotting coklat

Hai saya ada sejarah gugur 2 kali tanpa sempat buka buku pink. Dua2 sejarah tu mungkin sebab travel atau hentakkan masa travel (bawa kereta) Soalan saya : Saya dah ambil ubat folic asid dan ubat dupston (kuatkan rahim) harini hari ke dua makan ubat ni. Ini rezeki ke-tiga saya. Saya pakai pantyliner ada keluar coklat. Macam hujung period. Tapi setitik saja. Dah 2 hari keluar. bahaya tak? Saya takut sebab dua sejarah gugur saya keluar darah juga tapi terus freshblood. Saya dah 5Week. #newmom #firstmom

Spotting coklat
16 Balas

Sy rasa ni spotting implantation. Sbb sy kalau pregnant akan keluar spotting macam ni atau light pink besar 50sen lama macam tu. Tp since sis ada history gugur better check dgn doctor

Saya pernah lalui apa yang awk lalui skrg. Saya diberikan Duphaston utk 2 minggu & sy fully bedrest. Tak buat kerja berat & tak lasak.

7mo ago

Klinik KK tak bagi. Sekali je prescribed. Selebihnya saya beli sendiri kt farmasi. Makan sampai stop spotting. Spotting sampai week 12. Lepas tu baru stop ubat bila x dr spotting. Masa check masuk mulut itik x de luka/apa² kt vagina. Mayb hormone. Skrg tggu hari nak bersalin

hai sis.. nak tanya sis tahu pregnant masa week brp ya? lepas tahu tuu terus pergi klinik and klinik bg dupaston? scan tak?

7mo ago

insyaAllah. saya doakan rezeki awak untuk mengandung lagi sekali. moga dipermudahkan segala urusan. dapat tahu double line je. awak terus ke klinik swasta dan cerita kisah awak. awak tanya doc nak ubat duphaston tu okay?;

InsyaAllah sis. Third time ni selamat semuanya. Andaikata gugur sekali lagi, i suggest you refer dengan pakar o&g

selagi tak fresh blood sis.. kandungan selamat.. semoga kandungan baik² saja..

7mo ago

setakat 2 hari ni takda lagi dah keluar spotting. mungkin penempelan tga berlaku. sy masih amalkan makan ubat duphaston tu.

saya pun 5 weeks keluar spotting.. tanya Dr sbb penempelan