Ada tompok warna coklat keluar.

Hai, saya ada pertanyaan. Kandungan sy baru masuk 8minggu. Hari ini sy resah kerana ada tompok kecil warna coklat keluar. Apakah yg sy harus buat ? 🙏

8 Balas

saya pun hrtu dpt mcmtu trus g klinik alhamdulillah tkda pape baby okey..better trus ke klinik ye sis tkot tanda awal keguguran.. nanti doc akan decide nk bg ubat apa.. makesure awk explain biar betul

Kalau tompokan coklat inshaAllah normal sis. Tp kalau darah banyak yg keluar baru patut risau. Apa2 pon banyakkan rehat yee. Jgn buat kerja berat dulu 😊

3y ago

trima kasih sis 🙏

Better sis g jumpa Dr, sometimes org normal ada yg x. Bykkn rest sis, jgn resah sgt , smoga sis n bby sihat

ssetengah ibu2 mngkin normal..tp setengah tu itu tanda2 yg xelok..apa2 pun, better jmpa dktor

Puan boleh refer doctor untuk tahu lebih lanjut.

Ada normal ada tk.. klu risau bole prgi klnk

pergi klinik terus ye. refer doc.

3y ago

Sama ada darah penempelan (implantation) atau darah keguguran. dua ni shj sbbnya. take care semoga dipermudahkan

normal