Baby aktif bila mengiring

Hai . Saya 25w . Baby saya bila mengiring sangat aktif . Contoh bila mengiring kiri , dia suka sepak pinggang saya . Saya jdi mcm tertanya2 okey ka tu ? Kaki dia taktersepit ka sbb kan saya mengiring ? Hahaha 😂 saya ubah pun sama . Dia suka sepak pinggang belah yg saya mengiring . Takpa ka ?

19 Balas

hahaha, sy ingt sy sorg je fikir cmtu. ada juga ibu2 rasa bende yg sama.. baby sy dlm tu suka betul klu kita baring mengiring, sendal ngn bantal, klu terlentang sy suka tutup perut dgn bantal lembik tu pun dia bergolek ke tendang tak tawu lah... tp suka betul dia dgn bnde2 mcm tu...kita risau dia sempit ke tersepit ke.. hahaha

haha.. sama la mcm sy .. sy 30w .. kalo ngiring kiri ke, kanan ke .. bby sepak2 nya kt pinggng , kdng tu, dekt gn pundi kncing .. risau gk kot tersepit ke apa .. tp bila bab sepak ky pnggng tu, kdng kite tgh leka , jd melatah sbb tibe2 kena sepak .. terkejut dbtnya.. 😅

sbb ruang masih luas tu sis dia bebas bergerak.bagus tu sis dia active.inshaAllah baik2 je dia kan dduk dalam kantung ada air ketuban yg protect dia..time2 kita baring or mengiring la dia active menendang time kita busy buat kerja dia diam je tidur..

Selalu jugak jadi ...pastu sye akan tanya anak ibu buat latihan akrobatik ke? Pastu dia behave 😂 selain tu time lambat buat air & makan kecil pon dia akan kick ..seolah mcm baby suruh tolong g makan & buang air cepat 😂😂

sya pun 23week5d... bila mengiring baby kuat gerak smpai stu tahap gerakan yg sngat2x extreme, tertnya2x baby tak selesa ke klau ibu mengiring.. nak baring terlantang tpi tak selesa rasa sesak nafas plak🥲

ingat saya ja fikir kaki tersepit masa tidur mengiring & baby tendang 😁. orang lain pun sama rupanya. takda apa la rasanya dah kita beralih posisi tidur dia pun ubah juga kot tu yang rasa dia tendang kat dalam tu.

sama lh.. 😂 skrng 27week suda.. lagi lh kuat tndangan.. tak ble mngiring sngt mcm lain rsa bila pinggng d tndang 🤣 kadang trkejut pun ada sbb tba2.. mcm gempa d perut kkdng 🤭🤭

Ibu mengandung mmg kene baring mengiring sbb kalau baring terlentang takut baby kurang oxygen sbb kandungan tindih saluran darah besar.. tu baby aktif kalau kita baring mengiring 😬

sama sis. baby sye pun suka ddk belah Kiri .. area pinggang. kadang tu geli dibuatnya 😂 hahaha sabo jelaa anakku...harap membesar dgn sihat dlm rahim mama 🤲❤️

Xda apa la sis,,bby kan dalam kantung dia .ada air ketuban yg melindungi baby,jgn risau.nnt msuk 30minggu lagi la bby aktif tu lagi sheramm hahaha