Otw to 40w

Hai salam semua..normal ke kalau dah nk masuk 40w tak berapa rasa pergerakan baby..dia macam baby bergerak sbb boleh nampak perut berombak dan rasa tu ada cuma slow..

11 Balas

bagi sy kalau sebelom ni baby awak sejenis yg aktif dn tiba2 pergerakan dia slow tu tak normal. lagipon awak dh sgt2 cukup term utk bersalin. lebih baik awak pergi hospital utk check. incase air ketuban leaking ke. yg awak sendiri tak perasaan. air ketuban leaking pon boleh jadi punca baby bergerak slow. kalau selepas check baby okay, doctor xkn tahan awak.

1y ago

alhamdulillah, tahniah awak. selamat berpantang☺️

sama sis, saya 39w 2d pun tak rasa baby aktif mcm awal2, tapi nampak je perut berombak dan gerak2 halus dia tu. Bila makan atau minum benda manis baru kuat sikit tendang dia tu. Semoga urusan kita dipermudahkan.

sama dengan sy , baby slow je dh skg nie , mungkin ruang dh xckup dlm perut .. alhmdulilah jantung cantik je bacaan dia .. 39w5d.. menunggu hari untuk serah diri aje nie ..

1y ago

Saya yg postkan post ni..alhamdulillah dh selamat beranak pagi tadi 7.20am..😂

haah sis, normal. nanti boleh masuk group fb kelab ibu mengandung malaysia. Group ni aktif kalau nak tanya apa2 kat sini kurang respon skit.

1y ago

grup ni aktif kalau tajuk hot2 mcm masalah umah tangga, masalah dgn suami, pertanyaan hubungan kelamin ..mgkin sbb mudah nk respon..kalau soalan2 teknikal psl pregnant tkut salah jawab hee😁

Normal je puan. Saya masa tu, saya yg banyak gerak. Siap kemas bersih bilik stor😂🤣 selang esknya saya beranak terus.. haha

1y ago

Saya yg postkan pos ni..saya pun dh beranak hari yang sama kemas2 rmh..alih2 katil😂

Hi sis, saya pernah rasa mcm tu. Mother instinct, saya pergi check dkt hosp and heartbeat baby tinggi. Better pergi check

sory mencelah normal ke rasa mcm nak teberak tapi tak berak untuk 25 weeks. .. kat sni tak bnyak respon sgt. 😔

1y ago

kalau rasa xokay, lebih baik awak refer klinik ataupon hospital

If rasa semakin slow, lebih baik p check.. Risau baby lemas.. Semoga dipermudahkan

Kalau ikutkan dah boleh serah diri. Pegi check jalan

mg dpmudahkan segalanya amiin