sesiapa yang berpengalaman tinggi semasa hamil

hai #pleasehelp saya baru 5minggu, tapi perut sakit macam krem, rasa macam sengugut macam selalu period tu. normal ke ? #firstbaby takut la jadi pape ke, sebab takde pengalaman 🥺🤣 hmmmm ada sesiapa boleh tolonng terangkan kenapa ye ?#seriusnanya

2 Balas

Normal sis, saya pon tgh pregnant anak first, tapi dah 18 weeks. Mmg akan rasa sakit perut sbb rahim kita tgh mengembang, alahan tu depends pada org. Ada yg awal trimester dan ada jgk alahan muntah2 pada trimester kedua dan ketiga. Saya haritu masuk je 8 weeks smpai 15 weeks muntah2, skrg dah hilang dah hehe, mmg akan mengantuk sis. Bdan kita awal2 ni kne bnykkn rehat tau jgn buat kje berat langsung sbb baby kecik lagi time ni (risiko mudah jatuh)

lepastu dah 5minggu, takde langsung alahan apa apa terjadi, cuma cepat mengantuk je. normal ke ?