perkembangan anak

hai ,normal ke anak 1 tahun 4 bulan xboleh sebut apa2? maksud saya xboleh sebut mama lgi. sebab ada cousin dia dah boleh sebut macam2 dah. tlg..saya risau la

1 Balas

Setiap ank pkembangan die x sma..ad cpt ad lambat.. Ank sy skrg 1 thn 1 bulan cuma pndai panggil mama je.. Klau ayt2 lain tu mmg berterabur lg.. Tp klau dh msuk 2 thn ke ats masih x boleh sebut bnde2 simple mcm mama ayah tu kena risau jgkla.. Boleh refer doc ke apa kn..

3y ago

Jgn peduli sis bila org bandingkn.. Ank kita kn.. Mcm sis pun ble dgn bby rajin2 ajr die bahasakn nama panggilan sis n suami.. Ayat2 simple tu boleh ajar.. Inshaallah lama2 nnti bila dia dh sllu dgr pandai la dia bercakap.. Sy ad ank sdre dkt 3 thn jgk bru pndai ckp.. Tp lepas 3 thn tu mmg kepohla mulut dia.. Asyik brcakap je😅