Bby menendang minggu ke 20

Hai nk tnya bby ni memng akan tendang tiap hri ke sebb saya dpt rse dlm 2 hari lepastu dlm 3 hari ni diam pulak dia tk kick,,risau pulak sebb sekali dengn sakit perut mcm senggugut tu

5 Balas

sy pn 20w..mmg rasa jarang² je ..smlm baru scan.. Alhamdulillah dia ok..pdhl masa scan bukan main berpusing² kat dlm..kaki kemain tendang²..tp kita xrasa pn😅 kalau risau pegi je scan kt klinik luar..Kalau KK diorg mmg xkn scan sllu..kk tmpt sy last scan masa buka buku..next scan masa 19/20w baru haritu..tp tu pn doc xnk tolong tgk² kan gender😅 itu smlm pegi klinik luar je sbb nak scan gender🤭

tak rs mana lg sis sbb baru 20mggu kan..baby pun kecit lagi..n blm kira pgerakkan baby lagi kn 10kli sehari tu..sy pun 20mggu jgk tak rs lg sis..klu ad pn prgerakkn yg halus2 je,jgn risau sbb kita kn cek up so d mggu 20 tu klu jatung ok,scan smua ok xde mslh la.lain la klu kota dah tick prgerakkn baby 10kli sehari tu klu xckup gerakan bru sgera ke hospital ye.

2mo ago

hmmm tpi risau sebb last scan bulan 5,,bila g checkup untk repeat scan minggu lepas nurse ckp tkde buat scan untk hritu,,huhu sedih

Haritu saya tanya soalan sama pada doc. Baby kecik lagi. So dia tak regular bergerak n menendang. Tapi kalau sakit. Kena segera check dengan klinik atau hosp.

Sis kalau risau boleh terus gi klinik utk scan baby ye, semoga dipermudahkan urusan

Pergi check sis