Berat baby dalam perut

Hai.. nk tanya normal ke 27 minggu berat baby 967g gitu ? Atau berapa berat normal dia ? Saya risau baby kecil 🥺

7 Balas

Saya tiap kali checkup doctor tak tulis pun berat dalam buku pink. Cuma tulis saiz details badan je. Tapi so far every time checkup doc kata baby membesar elok alhamdulillah dah 7 bulan takda apa apa masalah pun

normal. kalau buat check up, doc tk kata apa. no worries. kalau doc ckp, kecik ni. then u should be worries. sy 26 minggu 913gram ok la tu. ada 14 minggu lagi.

Saya 28weeks scan kat kk klmarin berat baby 1.3kg dah. Doktor ckp semua normal ja. Tp perut saya xde la nmpk sgt sbb kurus & tinggi kot

Samaa. Baby sy 29w berat 967g 😂 baby ada kecik skit sbb sy jenis period x teraturr so dr kata normal

Sy rasa ok jer sbb sy scan 26 w baby 850g dr ckp ok jer. Jdi klau diikutkan 27w agak2 around 1kg kot.

2y ago

Saya baby 25 weeks berat 649g jugak

Saya scan dkt kk tadi, 28w 1175g

Ok la ni. Dktr kata kecil ke?

2y ago

Xde la. Klu ikut buku 28w baru kira & misi perlu guide utk ni. Klu misi dh suruh kira, mungkin dia nk awk biasa kan diri utk monitor gerak bby. Wktu siang biasanya movement slow sbb kita tgh buat kerja. So ibu kne rest kejap2 utk bg peluang bby gerak. Malam bdn kita dh in rest mode, bby mmg aktif.