Berat bayi 2.4kg minggu 36

Hai..nak tanya. Normal ke berat baby baru 2.4kg masa 36 minggu? Risau pulak berat dia tak naik

2 Balas

sama mcm sy thn 2019 lalu.. doktor ckp bby kecik dlm kndungan. kite ni risau sgt2. sbb 2018 pernah bersalin awal mase kndungan 6bulan, berat bby 685g je. hayatnya 17jam shj. mase doktor ckp bby kecik, sy jumpa bidan, suh rase perut. bidan pn ckp mcm tu jgk. sy ikhtiar jumpa ustaz. ambil air tawar. ustaz ajar doa dan usap perut lawan jam. dan ustaz minta minum air soya asli. air soya yg kite buat sendri. bkn air kotak kt kedai2 tu. sempat amal 3liter 2mgu sblm bersalin. 37minggu bersalin bby berat 2.9kg. mase doktor ckp kecik tu bby berat 2.4kg lbh kurg.

1y ago

Tak boleh percaya sgt scan ni ya

insya Allah bby ok je tu. kalau xde mslh lain insya Allah xde pape. dia sekadar kecik je.

1y ago

Aminnn harapnya semua okay2 je 🤲🏻