Breastfeed

Hai. Nak tnya selamat ke menyusukan anak (15months) semasa mengandung? Kandungan baru 10 minggu. Saya tak ada rasa sakit atau tegang kt bahagian perut. Tp rasa sakit kt puting stp kali anak hisap.

1 Balas

Selamat selagi ibu tiada rasa sakit cramp perut atau contraction. Pengalaman saya 4 orang anak dan setiap sorang menyusu sampai adik lahir..dan tandem nursing lagi. Alhamdulillah tiada kesan buruk. normal puting sakit ketika menyusu sebab puting sangat sensitif ketika mengandung. walaubagaimana pun dapatkan nasihat doktor kalau ada sebarang kesakitan yang berlanjutan.