Kurang air ketuban

Hai nak tnya ada tak mummy2 kat sni yg tgh atau pernah alami air ketuban kurang huhu cuba share sikit??.. risau pula sya dibuatnya pakar kata sya diberi 4mnggu lgi utk ckupkan tempoh bulan bby sya.. klu berkurang lgi air ketuban sya.. sya kna pksa branak jga huhu sya bru msuk 34week

2 Balas

dua anak sy alami mslah sama. tibetibe je. sorg air ketuban leaking jln je keluar skit skit rasa then kena bsalin dlm masa 24 jam, prem 34 week. yg lg sorg air ketuban tbetbe kurg mse g scan, trus admit ward n kebetulan mse tu dlm 36 minggu, doc pantau kt hospital smpai 37 then bsalin paksa. now dua dua dh besar, sorg 5y sorg 2y alhamdulillah okay

1y ago

sma la sis dgn sya anak ke2 pula masalah air ketuban kurang skrg ni.. dah la air ketuban kurang bby pulak dktor kata kecik je dlm 1.7 mcm tu tmbah sya risau.. skrg ni kena pantau dktor pakar dlm smnggu2 kna gi hosp review .. dktor ckp dah ckup bln 37week mcm kna pksa branak awal jga harap2 smuanya dipermudahkan

mKan tembikai..inshaAllah ok

1y ago

back to normal ka sis? ada jga mkn tpi tak selalu ada yg ckp minum air kelapa muda dan minum air bnyak2 hrap2 ok la huhu