Gdm dan jumpa doktor

Hai, nak tanya, utk ibu gdm, dua minggu sekali kan kene buat bsp dan esoknya jumpa doktor, setiap kali nk jumpa doktor tu, kene ambk drh utk cek kawalan gula dan buah pinggang ke? Atau sebulan sekali ambk drh mcm nk cek hb tu? #ingintahu

1 Balas

Bergantung pada prosedur klinik. Kat tempat kami, Tengok result BSP juga , baru tahu ambil BSP sekali seminggu/ sebulan sekali. TCA 2/3 minggu sekali jika berisiko; GDM/mild anemia/advanced age maternity.