buka buku pink

hai nak tanya, bila yang sesuai untuk pergi buat buku pink? saya dah pergi swasta and scan. dr cakap pregnant 5week, scan dah nampak kantung baby. helpp #firstmom

6 Balas

Hai, tahniah. boleh baca step dibawah ya 1st step : boleh ke klinik swasta utk pngesahan kehamilan. Nk cantik 8w boleh nmpk kntung & heartbeat janin. 2nd step: lps dktr swasta confirmkn kehamilan, call kk berdekatan utk buat temujanji buka buku. Tanya sekali apa dokumen yg perlu dibawa. Buku boleh buka pd 9w-12w. 3rd step: masa hari temujanji bawa dokumen yg klinik minta & gmbr scan dari klinik swasta (yg dh nmpk kntung & heartbeat).

2y ago

Betul sis. KK skrg nk kene bawa bukti kehamilan yg dah ada heartbeat tu... Jd nak x nak kene checkup swasta juga. 1st sy scan masa 6w xde heartbeat lg, jd kne dtg lg utk 2nd appointment. Masa tu rasa alamak rasa mmbazir pun ada sbb duit nk mkn pun bercatu2. Utk pengesahan kehamilan ni dah keluar kos rm140. Belum lg susu, supplement & mknn tambahan lain. Nasihat sy kpd org yg nk jimat kewangan better 8w ke atas bru pergi scan... Ada nmpk heartbeat boleh terus buka buku pink.

Biasanya 5 minggu masih awal….tapi try buat appoiment call klinik…tnya brapa minggu bleh buat….sebab lain klinik lain lah…….

2y ago

baik terima kasih

Sebelum usia kandungan 12 minggu sis. Yang terbaik sis boleh call KK di tempat sis untuk tanya dulu 🥰🌹

2y ago

baik terima kasih sis

Saya 5week pergi kk ingat nak confirm kan jeh pregnant ke tak sekali doc terus suruh bukak buku pink .

Bika buku pink di KK ke? Lain KK lain prosedurnya. So call KK dulu

8w>