UPT -Ve Period delay 3bulan

hai nak tanya , siapa ada pengalaman xdtg period 3bulan . upt -ve tapi hamil ? ade ke mcm tu . saya dh 3bulan period xdtg , upt samar2 masa awl smggu sblom tarikh haid je . pastu -ve smpai skrg dh lwt hampir 100hari period .. sebelum ni period dtg on time . xpnh miss tiap bulan .. btw dh pergi scan 2minggu lps tapi doc kata kosong .. tanda2 hamil tu ada cuma xde muntah2 je 😖 kot kat sini ade pengalaman mcm tu .. sis tawakkal je skrg ni xtau nk buat mcm mne dh 😅 #obesiti #badanbesar

7 Balas

kawan saya ada 3 orang hadap masalah ni..ada yg da kawin,ada yg belum..before this masa kitorg sama2 dapat turun berat badan, period dorg dtg okay mcm biasa setelah berbulan lamanya tak dtg period..dah byk kali juga cek Dr..tp Dr pun sarankan tgk kesan2 utama yg lain antaranya pemakan n berat badan berlebihan..sbb bila badan dorg naik balik beratnya,period dorang sangkut balik...ni pengalaman dr kawan2 saya la...

penah 6 bulan x period mmg x suspek pon pregnant sbb taw xkan punye masa tu..masa tu sy terlalu stress plus berat badan bmi x okay...caranya senang je kurangkan stress,dptkan tido yg ckup n cube kurangkan berat bdn..

Mungkin ada masalah hormon atau apa apa dlm dlmn, sy sarankan jumpa pakar utk kenal pastu kenapa tk period. Klu mmg tk pregnant, minta ubat turun darah terus.

sy lewat period 3 bulan test upt samar samar tanda hamil ada muntah2 je tak cukup 12minggu sy scan ada baby je

upt samar2 masa smggu sblom tarikh sptut dtg period bln 6

Jumpa doktor. Nanti doktor bagi ubat stabilkan hormon.

penah track Hari SUBUR tak?

3y ago

Body Basal temperature, boleh install app friend fertility.. catat suhu setiap kali bangun tido awal pagi dari first day period. kaedah ni susah sikit la, kena study lebih sikit 😅