Baby lambat gerak

Hai.. nak tanya. Semalam saya ada bersama dgn suami. Lepastu harini baby mcm lambat respon. Gerak pun mcm nak taknak je. Mcm lena sangat tidur. Saya dah 35 weeks. Normal ke ea ?

9 Balas

Sye penah kene mse awal 30w. Lepas bersama dgn suami esok pagi nya perut rase mcm kejang je and baby mcm kurang gerak. Takut jugak. Mcm² sye buat. Minum and mkan benda manis. Last² sye baring belah kiri dlm stgah jam mcm tu dia da start menendang balik and aktif mcm biasa.

4y ago

Sy pn mcm sis..bila rse bby mcm xbpe nk gerak,sy akn mgiring..msti die respon,mybe xsuka kne tindih kot😂 tp tu la cara sy nk detect bby kt dlm tu ok x

klu baby xaktif, cpt2 g hospital sis.. sy hr tu penah gak kene sehari.. mmg baby tdo lena.. dr kol 5.15 smpi kol 10+ lps dh msk drip 2 beg br baby gerak blk.. kebetulan hr tu puasa.. lgsg lps tu xberani nk puasa dh.. mujur gak dpt 24hr..

Try minum Milo sis..Mase nk bersalinkan ank no3, dgupn jntg baby x brp cantik..nurse bg minum Milo ais nk kejutkan baby..

Kat dalam ni takde doktor la sis. Lebih baik cek di klinik secepat mungkin. Nanti menyesal.

minum air kelapa muda yg asli tiada campuran gula

Minum air sejuk. Pastu cakap2 sikit dengan baby

Try minum ais utk kejutkan baby

Dah try minum air sejuk/manis ?

Scan