Hamil 4 minggu

Hai, nak tanya pengambilan asid folic semasa awal kehamilan atau selepas buat buku pink?

6 Balas

3 bulan sebelum kawin dah boleh ambik. Tapi kalau tak ambil, 3 bulan pertama kehamilan mmg kena makan asid folic. Lepas 3 bulan baru tukar ubat 😊

sebelum pregnant pun boleh makan asid folic.😊nanti dh buat buku pink kk memang ada bg.Kalau dah beli sendiri cakap je dgn nurse dah ada dekat rmh

digalakkan 3 bulan before kahwin dan terus makan sehingga baby lahir.. dos folic acid 400mcg.. lepas buat buku, ikut apa yg Dr/nurse suruh.. 😊

3y ago

most welcome.. 🤗🥰

baik consume asic folid awal kehamilan,saya mse week 4 dah mkn asid folid week 12 bru buat buku pink.nie dah 20 week

awal kehamilan sis. lebih awal lebih baik.

3y ago

sebelum kehamilan..... tp sy mcm biasa...slagi x bukak buku x makan...

Da tahu pregant terus ambil