pregnant 18minggu

hai nak tanya mummy2 yg dah berpengalaman saya pregnant 18minggu dah tapi masih tak dapat rasa baby gerak2 Normal ke macam tu sebab ada yg kata 14minggu dah pandai gerak2 dah.#pleasehelp

2 Balas

Kalau first baby tu normal utk rasa lmbt dlm 20 weeks ke atas. Pengalaman sy, masa 19~20 weeks rasa mcm gelembung angin je bergerak, mostly tk sedar pun. Masuk 23 weeks dh makin kuat, cuma klu tk fokus mmg tk rasa lgsg. Dari 24 weeks baru rasa obvious baby bergerak dlm perut.

3y ago

oh macam tu.terima kasih😊

Jgn risau. Sy dulu masa pregnant 20w baru start rasa baby gerak2.

3y ago

terima kasih sis😊