Keluar keputihan warna coklat selepas bersalin czer

Sy first mom.. Sy bersalin czer. Darah nifas sy dh berkurang dan keluar keputihan warna coklat. Tu tanda darah nifas nk kering dh ke? Sbb sy tgk byk keluar.. Smpai sy boleh tarik sendri keputihan tu daripada faraj..#firstmom #seriusnanya 😢

3 Balas

Tak juga tanda nak kering. Czer memang tak banyak darah nifas. Saya kadang pakai panti liner je. Kadang secalit je mcm brownish spotting. 58 hari baru bersih, calit faraj dgn kapas utk tahu dah bersih drpd nifas ke belum. Sbb tempoh max. nifas 60 hari, kan.

Kalau masih dlm 60 hari tu tanda2 nak kering dah tu. Sebelum ni pernah kering dlm 15 hari camtu ke? Kalau belum pernah kering means itu still nifas, mmg hujung2 akan keluar coklat2 setitik dua

8mo ago

Sy ingt mcm nk kering dh.. Hari ni hari ke 35 kuar darah semula, sis

awak dah lebih 60 hari ke?

8mo ago

Baru 35 hari,sis..