MINUM SUSU DAN CONSUME SUPPLEMENT DOCTOR BAGI UNTUK MOMMIES PREGGY

Hai.. Nak tanya mommy preggy dri awal kehamilan trimester 0 smpai akhir.. Kalau dah amal susu 2 gelas hl shari perlu makan supplement spt folic acid, vit c n lain2 yang doctor bagi.. Ke tak perlu?? Ke kena wajib juga makan supplement yg doktor bagi walaupun sllu minum susu marigold hl tu.. Mintak to long jelaskan 😘

1 Balas

Ya walaupun minum susu. Bukan bermakna kena tinggal ubat yg KK bagi. Tetap kena mkn juga ubat KK bagi. Jarakkan 2-4 jam ketika makan ubat KK untuk penyerapan maksimum.

2y ago

okey thank you 🌹