masalah tekanan darah tinggi

hai, nak tanya ..macam mana nak atasi masalah tekanan darah tinggi? #13w1dayPreggy

1 Balas

Kalau puan memang ada hypertension dari awal atau ada sejarah family yg ada hypertension, puan pun boleh dpt hypertension waktu pregnant. Apa yg puan boleh buat, control je la. Sentiasa cukupkan rehat. Mkn jgn skip. Stress pun boleh jd hypertension sebab tu kena banyakkan rehat. Rehat tak semestinya kena tido. Pegi tempat mcm pantai ke sungai ke utk tenangkan diri tu pun dah kira rehat. Senaman ringan jgn lupa

3y ago

kalau pasal sejarah memang ada..mungkin sebab tu sama..insyaallah..tengkiu atas nasihat..saya cuba🌹💪