Panas

Hai . Nak tanya lah , biasa time preggy kita ibu2 yg rasa panas kan ? Saya tido dalam bilik penghawa dingin, so tak lah panas . Tapi suami saya yg rasa panas then dia cakap badan saya panas, rasa bahang tu kat saya . Normal ke ? Atau sebab lain .

23 Balas

Normal rasanya..sy pon dari first trimester sampai sekarang third trimester masih panas..mandi pon banyak kali...tido pon tak selimut cuma pakai stokin je..kalau sejuk sangat baru selimut..husband saya jenis yang penyejuk, dia suka la pegang saya sebab saya panas 🤣.. #34weeks

Sme laa kte sis. .mmlm bkk acon. .da bkk acon usbnd p slow kn kipas. .bole hangin kalo acon automtik mati. .sbb kipas slow. .🤭🤣. .time ptg plak mmg bpluh2 la ctee dye. .🥵🥵. .sgp bring ats lntai nk kn sjuk kalo time ptg2. . #35w. .

normal kot. sebab saya pon selalu berpeluh dan rasa panas. lps mandi pon boleh berpeluh² lagi. tido jgn ckp lah.. bpeluh mcm berlari 100meter. suami pelik, kenapa lah saya sakan berpeluh. saya rasa panas. yg dia boleh berselimut sejuk. saya 33week

4y ago

Sama sis...sy pon berpeluh..lencun..abes bantal...kdg2 bangun pagi rasa busuk sgt...haha. ..bkk aircnd pon tp husband tiap kali bangun pg menggigil...x smpai ati lak sy...hehe

Betul. Bdn panas mcm demam pdahal xdemam pun. Hubby smpai pasangkan aircond dlm bilik sbb sy smpai nk mnangis mngadu panas xboleh tido peluh2. Bila dh psg aircond hubby pulak xtahan sejuk, buka aircond 5 mnit suruh ttup. Kita dhla tgh panas 😂

4y ago

mcm husbund saya dia tak tahan sejuk tp kita la badan panas 😭

Samala. Klu dlu tdo mst pki comforter. Skrg tdo dlm aircond pon hilang comforter. Sampai kdg2 nangis2 xtahan panas bile siang. Suami nk pelok asyik la kena mara sebb xselesa. Peluh mcm bru lepas berlari keluar nye.

Lagi dekat nak bersalin lagi akan rasa panas dan tak selesa ..... kalau laki x tahan sejuk suruh la dia tidur luar buat sementara ... kalau tidur juga dalam keadaan panas stress nanti

Normal kot.. Sbb sy kadang tak rasa pn badan panas.. Tp bila peluk hubby.. Hubby tegur demam ka.. Badan panas... Padahal sy pgang diri sndri xplk rasa panas..😅

5y ago

Yekeee . Ingat saya je macam tu, risau pulak 😅

normal kalau ibu mengandung rasa panas..mcm sy memang kalau malam tidur selalu xpakai selimut ,kalau rasa sejuk baru pakai 😂

sy pun mcm ni ... panas sgt2 .. 1 hari lebih 10 kali mandi .. aircond lgi.. 3 biji kipas lgi .. tdo x pkai selimut .. 😅😅

Hahahah sama lah kes kita. Terkejut suami kadang2 sebab panas sangat badan sy. Tapi sy elok je, xde rasa demam. Alhamdulillah.