Nifas bersalin ceaseran

Hai nak tanya kenapa ya saya dah bersalin secara ceaser. Berpantang hari ke-20++ saya dah berhenti nifas saya. Lepastu keluar keputihan pekat dlm seminggu. Then, keluar darah semula pada hari berpantang 30++. Adakah darah yg keluar itu darah haid sebab saya tak direct feeding baby? Atau nifas yg blom habis? Atau ada masalah lain

1 Balas

Kalau darah nifas dah berenti, darah yg keluar kemudian tu dikira darah period dah, bukan darah nifas lagi. Ini biasa. Bukan sebab puan tak direct feeding. Kalau tak direct feeding, rahim lambat mengecut. Tu je. Ada org dah lama habis nifas, baru dtg period. Sy lepas habis darah nifas gap 4 hari, terus dtg darah period pulak

3y ago

ouh yeke sis saya dh risau dh ingt x normal.. thanks sis menjawab kekeliruan saya