Hai momiess

Hai nak tanya kalau 18weeks tak rasa tendangan tu normal ke ?

3 Balas

normal awak😊sy masa 18w pn tk rsa lagi dia brgerak. start 24w bru rsa. skrg dh 31w dh🥰mybe dia dh brgerak tpi awak tk perasan sbb dia kecik lagi. lain org, lain jgak pregnancy dia😊 ada yg dpt rsa bby tendang awal, ada yg dpt rsa lewat. yg penting masa kena kira pergerakkan baby je nnti😊 ckup 10, alhamdulillah sihat. selagi tk kira pergerakkan, tkyah risau sngt tau. dia bergerak je, just kita yg tk perasan.

Tak pasti doktor ckp klau anak first ada yg start rasa 20w. 18w mmg sy dh rasa kena tendang & gerakan jika kuat. Wlupn x rasa dia bergerak sbnrnya dia bergerak sbb smlm sy tgk masa scan. Saya boleh rasa start gerakan at 14w. Sbnrnya sblm 14w tu dh rasa dia sepak kuat bbrp kali lebih kurang 12w kot sbb perut sy kena tindih dgn ayah dia yg tertidur. Janin x selesa.

Normal sbb baby masih kecik. Nanti dah nak 28w baru betul2 rasa 😁