Bela kucing

Hai nak Tanya betul ka orang cakap bela kucing susah megandung n cepat gugur, sy ada bela kucing 1mak4ekor anak. Sebelum ni biasa megandung 2 kali n 2 kali juga gugur, sekrang tengah usaha hamil ,confius nak kena bagi dekat orang ka kucing. 😌#ingintahu #pleasehelp #bantusharing #pejuang_garisDua#seriusnanya

36 Balas

bela kucing tak salah sis CUMA jauhkan diri awak dri uruskan najis kucing atau dekat dngn najis kucing benda tu betul2 bahaya sebab kandungan awak boleh berjangkit kuman kita pregnant imuniti kita lemah

3y ago

baikk sis, terima kasih atas nasihat, doakan sy semoga lps ni ada rezeki lagy n kndungn kuat

Mengarut je tu.. Sy waktu mengandung bela kucing dari sebelum mengandung sampai laa lepas bersalin takde masalah apa pun dengan kandungan saya.Anak saya lahir pun alhamdulilah sihat.

3y ago

tu la sayang nak buang, bnyk orang ckp klaw ada kucing xleh mgdung tmbh g orng tua2

I rasa bela kucing memang x masalah. Yg penting tu, kena jaga kebersihan kucing, persekitaran dan diri. Lebih baik pakai glove mask bila bersih litterbox dan basuh tangan terus.

3y ago

mgkin la sebb gugur hari tu sy buang taik kucing luar berak depan rumh pakai sarung plastik ja, lepas ni kena berjaga2 ,tq ats nasihat

jangan buang sis..bela kucing tu murah rezeki..sy sebelum mengandung lg dh bela kucing sampai sekarang dah ada anak..alhamdulillah anak sy sihat..x ada masalah pun..doa yg baik2 shj

3y ago

okey baik, terima kasih, doa kan sy semoga lepas ni kandungan kuat

yg x boleh is bersihkan taik kucing sbb taik kucing ada Toxoplasma, yg sgt high risk ketika pregnant. So better suruh husband or org lain yg bersihkan taik kucing tu nnt

3y ago

okey baik terima kasih atas nasihat, moga ada rezeki zuriat kat sy lepas ni

Merepek la bebenda mcm ni, kucing ni kalau kita jaga baik boleh jd pembawa rezeki. Btw sy asbab bela kucing la rezeki bunting pelamin dan selamat melahirkan dah pun.

3y ago

itu la sayang kalau nk buang, bela dri kecik smpai dh beranak

bagi saya kucing ni pembawa rezeki sis . saya dah 2tahun menanti zuriat . awal tahun ni saya bela kucing , alhamduliah oct/21 saya mengandung firstbaby .

3y ago

baik sis terima kasih, doakan sy semoga sy ada rezeki zuriat n kdungan kuat ,semoga dipermudahkan urusan sis

saya pun baru2 ni keguguran . time gugur baru tahu yang saya pregnant . sbb tanda² semua takde . tahu² keluar darah ngn ketulan😌doakan saya

3y ago

aminnn semoga kita dua kuat lepas ni ☺️

sy pun bela 3 ekor kucing..sy pernah mnta doa dgn kucing2 sy n alhamdulillah rezeki sy mengandung n skg tgh tunggu hari nk bersalin..

3y ago

amin inshaallah..moga sis mmperoleh rezeki zuriat..aminn

mana ada bela kucing penyebab kita gugur/x subur sis... cumanya kita x digalakkan mencium/mencuci/menguruskan najis kucing. tu ja.

3y ago

inshaaAllah semoga sis dikurniakan zuriat soleh solehah. inshaAllah niatkan bela kucing tu sebagai sedekah kpd kucing tu. beri dia makan minta dia doakan supaya cepat pegnen, kandungan kita kuat, sihat. Allah pengatur rezeki, kita yakin