Beza Bersalin dan Buang Air Besar

Hai, nak tanya apa beza sakit perut nak berak dgn sakit perut nak beranak?

2 Balas

sy anak 3 ni kadang masih confius lg nak berak ka atau beranak. tp 1 yg sy pasti,bila masa sy nak bersalin,memang rasa nak berak balik2 mcm cirit tp ke tandas pun tak berak juga. lepas tu,sakit perut bersamaan dgn sakit pinggang yg teramat sakit dan menggigil. masa dtg hosp memang dah ada bukaan dan bersalin hari yg sama

12mo ago

sakit perut tu sakit bahagian ari ari tu ke? atau sakit keseluruhan perut?

Berak - sakit tapi boleh tahan Beranak - sakit sangat time contraction tu. Mcm kena elektrik kt perut dan sakit. Dia dtg ada time. 1 minit sekali hilang, then dtg blik