Beza Cramp Pregnant Dan PMS

Hi. Boleh sesiapa bgtw saya cmana ya nak bezakan rasa Cramp/sakit perut sbb nak dtg period dgn sbb pregnant? Tq ?

2 Balas

A'ah. . Cramping pms dengan cramping early pregnancy kebanyakan kajian menyata kn adalah sama. Sebab tu susah nak beza melain kn puan dah masuk fasa delay period & dah positive pregnancy test. Mostly cramping during early pregnancy/ during pregnancy tak berapa nak sakit, takde pendarahan (mungkin ada tapi tak banyak & perlu pemantauan sekira nya ada), sakit tak merebak ke bahagian pinggang dan belakang & tempoh masa sakit tak lama seperti nak datang bulan. Ini melalui yg saya pernah baca ye puan 😊

5y ago

Sama2 😊👍

kalau ikot kn, rasa dye sama.. cuma cramp pms masa pms.. cramp pregnant, selama mana pregnant.. 😀