Bagaimana Rasa Baby Mengeras?

Hai... Nak tahu macam mana rasanya kalau baby mgeras dalam perut ya? Maaf, ini baby 1st so tak tahu macam mana rasa kalau baby tengah mengeras... Sebab selalu baca kalau baby mengeras tanda nak bsalin... Kot2 tgh mengeras tapi saya tak tahu pula tu tandanya ? Minta penjelasan dari mummy2 smua ya ?

4 Balas

Rasa tegang sgt2 kt perut tu.. Then bila kite sentuh oun mmg keras. Kdg2 ade yg kire mcm false contraction. Tp kalau rasa tegang n skali dgn sakit kt pgg tu, mksdnye nk dekat la tu. Skrg sy 27w pun kdg2 rasa mengerass.. Bdan kite penat, bby oun penat agknye 😅

2y ago

sy pun mngeras,sakittt nya pinggng

Perut tegang je n rasa x selesa. Tapi kalo mengeras n bby still bgerak mcm biasa cukup kiraannya tu normal. Kalo rasa skit laen mcm, bby kurg gerak, de keluar lendir or drh di vgina tu kne ke hospital

5y ago

Thank you sis bgtau apa tanda2 dia 😘 Hehe... Lpsni senang jawab soalan nurse 😁

Klau tanda nk bersalin.. baby mengeras lain mcm sakit nye tu sampai rasa sakit sngt2 gigit kain pom xjalan kira ye laa tu nk beranak hehe

kalw baby dh 38w mngeras dy lain macam sgd apa prlu buat??